Constantin Brâncoveanu: Recunoștință și sfințenie

Marți, 16 septembrie 2014, în Protopopiatul Călimănești, la Parohia Boișoara, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Loviștea”, convocați fiind de către responsabilul acestuia, Pr. Negoescu Nicolae-Daniil. La această întâlnire au luat parte preoții parohi și preoții slujitori din parohiile: Câineni 1, Câineni 2, Greblești, Găujani, Robești-Balota, Bumbuiești, Titești, Bratovești, Racovița, Spinu, Mlăceni, Perișani-Băiașu și Poiana.

Potrivit arhiram.ro, tema întâlnirii, intitulată „Constantin Brâncoveanu: Recunoștință și sfințenie”, a fost prezentată de Pr. Mitu Mihai-Cristian, preot paroh la Parohia Boișoara. Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, începând cu orele 8:30, în semn de mulțumire pentru toate facerile de bine.

Prezent la acest cerc pastoral misionar, Părintele Ceaușu Nicolae-Laurențiu, Protopop de Călimănești, în cuvântul rostit, a mulțumit preoților slujitori pentru organizarea cercului pastoralși celorlalți preoți pentru participare, cât și pentru solidaritatea pe care au arătat-o față de sinistrații inundațiilor din ultima perioadă.

Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate, diverse probleme cu caracter administrativ-gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: necesitatea pastorației preotului în rândul credincioșilor; despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor; despre hotărârea Sfântului Sinod al B.O.R. nr.311/12 martie 2014, în legătură cu îndrumarea pastorală a clerului și credincioșilor privind necesitatea respectării rânduielilor liturgice referitoare la oficierea Tainei Sfintei Cununii și a Tainei Sfântului Botez etc.

Întrunirea preoților din Cercul pastoral „Loviștea” a fost un prilej de sporire a comuniunii și de intensificare a colaborării între preoți, iar pentru credincioși a fost un prilej de întărire în credință și de integrare reală în viața Bisericii.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate Anului Omagial Euharistic și a Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente