Consiliul Național al Elevilor la Galați

În perioada 7-10 februarie 2013, la Galați, se desfășoară Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Peste 250 de elevi din întreaga țară s-au reunit la Casa de Cultură a Studenților din municipiul Galați pentru a-și alege reprezentanții pentru acest an.

La eveniment au participat IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după cum aflăm din Ziarul Lumina. Printre invitații speciali s-au numărat Remus Pricopie, ministru al educației naționale, Dan Nica, ministru pentru societatea informațională, și alte oficialități centrale și locale. Misiunea acestui consiliu este de a reprezenta elevii în forurile decizionale și de a asigura un mediu propice dezvoltării personale și profesionale a lor prin susținerea voluntariatului și acțiunilor pliate pe nevoile și interesele lor.

Aseară, la ora 21:00, în Catedrala arhiepiscopală din Galați elevii au participat la o slujbă de mulțumire și au primit din partea chiriarhului Dunării de Jos binecuvântare și daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…