Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 23 ianuarie 2015, membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în şedinţa de lucru premergătoare Adunării Eparhiale care va avea loc mâine, 24 ianuarie 2014, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea.

Întrunirea, desfăşurată în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ din cadrul Centrului Eparhial, a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În deschidere, Chiriarhul a prezentat ultimul număr al revistei brăilene ISTROS, ajunsă la cea de a XX-a ediţie, precum şi lucrarea de excepţie „Jurnalul Junimii”, volum consacrat de acad. Eugen Simion, marelui poet naţional Mihai Eminescu.

În cadrul lucrărilor, responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din anul 2014 la nivelul fiecărei subunităţi, pe baza dărilor de seamă întocmite de protoierii.

De asemenea, au fost dezbătute principalele aspecte financiar-contabile de la nivelul Centrului eparhial şi a subunităţilor.

În partea a doua a lucrărilor au fost analizate propunerile de proiecte şi programe în vederea receptării şi aplicării, la nivelul Centrului eparhial, al protopopiatelor, parohiilor, mănăstirilor şi şcolilor teologice, a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la “Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii astăzi” şi”Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

Puncte importante pe ordinea de zi le-au constituit: educaţia creştină şi principalele măsuri pentru aplicarea hotărârilor sinodale privind statutul profesorului şi orei de religie; împlinirea prevederilor Legii Patrimoniului Naţional cu privire la inventarierea, îndosarierea şi conservarea patrimoniului din cadrul Eparhiei Dunării de Jos; aplicarea hotărârii sinodale cu privire la întocmirea monografiilor parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente