Consiliu Eparhial și Adunare Eparhială în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Marți, 11 februarie 2014, a avut loc la Centrul Eparhial ultima ședința de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale, în această formulă, informează sf-esc.ro

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

La 8:30 a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector și aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale.

La ora 10:00, toți membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

Preasfințitul Părinte Vincențiu a acordat domnului avocat Apostol Vișan t „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară” pentru activitatea jertfelnică în carul bisericilor Eparhiei.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința acestui for bisericesc de conducere, cu un moment de rugăciune pentru fericiții întru adormire Mihai Ioniță și Anton Rășcanu, foști membri ai Adunării Eparhiale, care au ostenit la buna lucrare misionară a Eparhii. Preasfinția Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2013 și a așteptărilor pe care le avem în cursul acestui an, când se împlinesc două decenii de la întronizarea primului ierarh în Episcopia Sloboziei și Călărașilor și toate evenimentele se vor desfășura sub mesajul aniversar: „1994-2014. SLUJIRE ȘI DĂRUIRE. DOUĂ DECENII DE SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR”.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a invitat președinții comisiilor permanente să prezinte referatele.

Au luat cuvântul membrii Adunării Eparhiale: domnul profesor Vasile Silvian Ciupercă, domnul profesor Ștefan Grigorescu, preacucernicul părinte Dragoș Stanciu, inspector școlar pentru județul Ialomița, preacucernicul părinte Gabriel Badea, directorul Seminarului Teologic din Slobozia, care au exprimat opinii despre realizările anului 2013 și au propus obiective pentru anul 2014.

După aceste intervenții, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinția Sa a declarat închisă ședința de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulți și binecuvântați ani.

Comentarii Facebook


Știri recente