Consfătuirile profesorilor de religie din Oltenia

Profesorii de religie din Mitropolia Olteniei s-au întâlnit săptămâna aceasta în cadrul ședințelor de consfătuire de la începutul anului școlar. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, s-a aflat în mijlocul dascălilor gorjeni, care s-au întâlnit la Colegiul „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, informează „Ziarul Lumina”.

Începutul noului an școlar a adus laolaltă pe profesorii de religie din Mitropolia Olteniei. Astfel, în cadrul consfătuirilor județene, dascălii olteni au fost informați cu privire la cele mai noi prevederi ale metodologiei de lucru, la hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și au pus la punct programa activităților școlare pentru primul semestru.

Consfătuirile profesorilor de religie din Râmnic

Prima întâlnire din această perioadă a avut loc la Râmnicu Vâlcea, unde profesorii de religie au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în Sala Mare a Centrului eparhial „Sfântul Ierarh Calinic”. Pe ordinea de zi au fost dezbătute probleme legate de: diagnoza procesului educațional pentru anul școlar 2013-2014, la disciplina religie, prioritățile educației pentru anul școlar 2014-2015, cadrul normativ pentru organizarea procesului de învățământ în anul școlar 2014-2015 – noutăți, puncte critice, măsuri și acțiuni generate de acesta, alte teme de dezbatere.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Varsanufie a subliniat importanța integrării eclesiale depline a profesorilor de religie, aceștia având datoria de a-și asuma în mod real misiunea de formatori pe care o au. Preotul Ștefan Zară, consilier cultural și învățământ, a accentuat necesitatea unei mai mari deschideri a profesorilor de religie față de proiectele catehetice inițiate de Biserică și a organizării de tabere creștine pentru elevi. A fost dezbătută, de asemenea, problema protocolului dintre Patriarhia Română și Ministerul Educației, arătându-se noutățile aduse în acest sens.

Întâlnire și discuții la ISJ Dolj

La Craiova, profesorii de religie s-au întrunit în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Ședința de lucru a fost coordonată de pr. Gheorghe Pîrva, inspector de specialitate în cadrul ISJ. Pe ordinea de zi au fost trecute următoarele puncte: statutul orei de religie, structura anului școlar, noutăți privind programa școlară, stabilirea cercurilor pedagogice, concursurile școlare și olimpiada de religie, cursurile de perfecționare și, nu în cele din urmă, protocolul încheiat între Ministerul Educației și Patriarhia Română.

IPS Părinte Irineu, în mijlocul dascălilor gorjeni

Ultima întâlnire de săptămâna aceasta, în cadrul consfătuirilor județene, a avut loc miercuri, 17 septembrie, la Colegiul Național „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu. În mijlocul dascălilor gorjeni a poposit IPS Părinte Mitropolit Irineu, care i-a binecuvântat și a ținut cuvânt de învățătură. Ședința a fost coordonată de pr. Neofit Stănciulescu, noul inspector în cadru ISJ Gorj. La începutul întâlnirii, au ținut un moment de reculegere pentru pr. prof. Marcel Hoară și pentru prof. Florin Tăierel, trecuți la Domnul în cursul acestui an. A fost prezentat, de asemenea, și rezumatul ultimei întâlniri a inspectorilor de religie, organizată la Constanța, la finele lunii trecute. În aceeași zi, IPS Irineu a inaugurat Grădinița „Sfântul Stelian” din municipiul Târgu-Jiu, patronată de Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația „Vasiliada”. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…