Consfătuirea profesorilor de religie din județul Giurgiu

Centrul eparhial pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul” din cadrul Episcopiei Giurgiului a găzduit la 16 septembrie 2014 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, consfătuirea profesorilor de religie, moderată de pr. prof. Daniel Mihai Necula, inspectorul de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Giurgiu, care a prezentat cadrelor didactice modificările privind Programa și competențele generale ale Disciplinei Religie.

De asemenea, potrivit episcopiagiurgiului.ro, în cadrul ședinței s-a mai discutat despre noutățile cu privire la predarea orei de religie la clasele I și a II-a, structura anului școlar 2014-2015, planificările calendaristice la disciplina religie, programul săptămânii „Școala altfel”, portofoliul profesorului de religie, olimpiadele școlare, continuarea proiectelor comune Biserică – Școală, la nivel eparhial, insistându-se asupra aprofundării relației Bisericii cu Școala prin programele educaționale desfășurate la nivel local și național, precum și despre parteneriatele între unitățile de învățământ și bisericile parohiale.

La întrunire au participat preoți și profesori de religie din Episcopia Giurgiului, iar din partea eparhiei au fost delegați Părintele Protos. Teodor Șerban, Secretar eparhial și Părintele Edmond Popa, Directorul Seminarului Teologic ,,Teoctist Patriarhul”.

La final, toți participanții au primit din partea episcopiei revista ‘Familia ortodoxă’, ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente