Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Severinului și Strehaiei

Profesorii și preoții care predau disciplina Religie în județul Mehedinți se vor întâlni sâmbătă, 23 februarie, în prima consfătuire a cadrelor didactice pe anul 2013. Evenimentul este organizat de către Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți și Sectorul Învățământ și Tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Întâlnirea are ca temă „Slujirea și misiunea prin ora de Religie” și va sta sub semnul rugăciunii și apoi al comunicărilor importante.

Întâlnirea va fi precedată de Sfânta Liturghie începând cu ora 09.00 la Catedrala Episcopală din municipiu, lucrările urmând a se desfășura în sala Mitropolit Nestor Vornicescu a Episcopiei Severinului și Strehaiei, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim.

Despre această reuniune a dascălilor a oferit mai multe amănunte Dana Saftoiu, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți:

„Întâlnirea de sâmbăta aceasta se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim și reunește toți profesorii și preoții care predau Religia în școlile mehedințene. Ne-am propus să organizăm astfel de întâlniri semestrial, dat fiind faptul că avem nevoie de o mai mare apropiere între noi, între noi și Biserică, de aceea și această întâlnire va debuta cu participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. În contextul consfătuirilor, întâlnirea are ca temă Slujire și misiune prin ora de Religie , oră care și-a găsit locul binemeritat în curricula școlară după anul 1989. Astfel, vom discuta despre problemele care se ivesc în orizontul nostru imediat, respectiv olimpiada de religie, concursurile școlare consacrate sau Festivalul de Oratorie, urmând ca Părintele Episcop să ne spună câteva cuvinte de suflet. De asemenea, părinții consilieri și inspectori ai Sectorului Învățământ și Tineret vor aduce în discuție evenimentul adunării tinerilor de la Mănăstirea Topolnița, care va avea loc și în acest an școlar și alte activități pe care Episcopia și Catedra de Religie le vor desfășura pe parcursul lunilor următoare. ”

În cadrul întalnirii se va face o analiză retrospectivă a activităților de până acum, dar se vor discuta și proiectele de viitor, despre olimpiada de religie sau concursurile școlare, cum ar fi Festivalul de Oratorie „Sfântul Ioan Gură de Aur” și Ucenicii Credintei, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Comentarii Facebook


Știri recente