Congresul Național Hristos împărtășit copiilor

În perioada 19-21 septembrie, la Palatul Patriarhiei, se va desfășura Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”. Evenimentul se află la cea de-a patra ediție și este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, având ca scop trecerea în revistă a activităților catehetice desfășurate pe parcursul anului 2010 – 2011.

Mai multe detalii cu privire la motivele întruniri Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor” a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Naclad, Inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române: „Pentru a prezenta realizările proiectului pe parcursul anului care a trecut și, de asemenea, vrem să discutăm provocările anului care urmează, mai ales în perspectiva hotărârii Sfântului Sinod privind dedicarea anului Tainei Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor, întrucât dorim să implicăm copiii și în această parte socială a misiunii Bisericii”.

Congresul va reuni inspectori eparhiali pentru cateheză din fiecare parohie, ierarhi, reprezentanți ai „World Vision International”, precum și membri ai echipelor de proiect „Alege Școala!”.

Cele două importante inițiative – „Alege Școala!” și „Hristos împărtășit copiilor” sunt două modele de parteneriat de succes între Fundația „World Vision Romania” și Patriarhia Română, iar ediția de anul acesta a Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor” este o oportunitate de a reafirma acest parteneriat.

Comentarii Facebook


Știri recente