Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 16-18 septembrie 2014, are loc cel de al VII-lea Congres Național „Hristos împărtășit copiilor”, organizat de Patriarhia Română în colaborare cu OrganizațiaWorld VisionRomânia, la Mănăstirea Sf. Cruce – Caraiman, localitatea Bușteni, jud. Prahova.

Din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, este delegat să participe la Congres, inspectorul eparhial responsabil de catehizarea tinerilor din cadrul Sectorului Teologic Educațional, Preot Dr. Anton Dicu, după cum ne-a transmis Șerban Niță.

La eveniment participă peste 40 de inspectori de cateheză din întreaga țară, care au prezentat rapoarte de activitate la nivel de eparhie, fiind analizat impactul avut de proiectele catehetice în rândul școlarilor și preșcolarilor, dar și perspectivele pentru următorii ani.

Scopul acestor proiecte catehetice desfășurate de Patriarhia Română este de a implica cât mai mulți copii în educația duhovnicească, în formarea spirituală, precum și îmbunătățirea comportamentului copiilor și tinerilor în familie, școală și societate, fiind o completare a lucrării pastorale a Bisericii. Pastorația se face nu numai pentru adulți, ci și pentru copii și tineri.

Beneficiarii proiectului din acest an au fost 9620 de copii proveniți din parohiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente