Congres internațional de teologie „Pavlia” în Grecia

La Veria, în Grecia, se desfășoară în aceste zile a XXI‑a ediție a Congresului internațional de teologie „Pavlia”, dedicat Sfântului Apostol Pavel. Evenimentul este organizat de Mitropolia de Veria, Naousa și Kampania, păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pantelimon.

În acest an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a citit mesajul transmis de Patriarhul României, intitulat „Răbdarea și îndurarea sunt semne ale înțelepciunii și ale iubirii jertfelnice”.

„La acest eveniment participă delegați ai mai multor Biserici Ortodoxe: Patriarhia Ecumenică, Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi, Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient, Patriarhia Ierusalimului, Patriarhia Moscovei și a Întregii Rusii, Patriarhia Serbiei, Patriarhia României, Biserica Ortodoxă a Greciei, Biserica Ortodoxă a Ciprului. De asemenea, sunt prezenți profesori de teologie din diferite locuri ale lumii. În deschiderea lucrărilor, la Catedrala «Adormirea Maicii Domnului» în orașul Naousa, joi seară, 25 iunie, a avut loc o slujbă a Vecerniei, cu participarea tuturor reprezentanților Bisericilor Ortodoxe, prilej cu care a fost adus din Mitropolia de Corint Cinstitul cap al Sfintei Ipomoni”, a spus Preasfințitul Timotei Prahoveanul.

Lucrările propriu‑zise ale congresului au început vineri, 26 iunie 2015, și se vor desfășura și sâmbătă, 27 iunie. Duminică și luni, se va săvârși Sfânta Liturghie la locurile unde se cinstește amintirea Sfântului Pavel la Veria, iar luni seară are loc o procesiune în Veria care se va încheia la locul din centrul urbei unde Apostolul Pavel a predicat Evanghelia locuitorilor acestei zone.

Comentarii Facebook


Știri recente