Conferinţele preoțești semestriale din Episcopia Tulcii, la final

Seria conferinţelor preoțești semestriale din Episcopia Tulcii dedicate anului 2016 s-au încheiat astăzi, 10 iunie, când a fost susţinută în Protopopiatul Tulcea ultima conferinţă. Întrunirile precedente au avut loc în Protopopiatul Babadag, 03 iunie, și Protopopiatul Niculițel, 08 iunie.

Lucrările propriu zise ale ședinței de azi s-au desfășurat în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Panait Cerna din municipiul Tulcea, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Visarion, în prezența Pr. Felix Neculai, Consilier cultural și comunicații media, Pr. protopop Ispas Romeo Gabriel, și a tuturor preoților din cadrul protopopiatului.

În cuvântul de deschidere, Preasfinția Sa a prezentat cadrul general de desfășurare a anului omagial 2016, subliniind importanța proclamării acestuia ca Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox, îndemnând preoții să aibă o grijă mai atentă pentru educația tinerei generații și prezentând punctele tematice care vor fi tratate în cadrul conferinței.

Conferința cu tema Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox a fost susținută de către Pr. protopop Ispas Romeo Gabriel și a abordat toate cele patru puncte indicate de hotărârea Sfântului Sinod.

În cadrul evenimentului au fost abordate și detaliate atât părțile teoretice cât și aspectele practice și viabile din programele educativ-catehetice dedicate copiilor și tinerilor și derulate atât la nivel național cât și local în parohiile tulcene.

Comentarii Facebook


Știri recente