Conferințe preoțești lunare în Episcopia Tulcii

În Protopopiatele Tulcea și Niculițel din cadrul Episcopiei Tulcii au avut loc în zilele de 10 și 11 mai 2016, conferințele preoțești lunare. Acestea au fost prezidate de către Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, însoțit de la Centrul Eparhial de către preoții consilieri.

În deschiderea fiecărei conferințe, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt arhieresc cu referire, pe de o parte, la sărbătoarea Învierii Domnului, iar pe de altă parte, la frumoasele acțiuni filantropice și culturale organizate în perioada premergătoare Sfintelor Paști, la nivelul cercurilor misionare pastorale din cadrul protopopiatelor.

În cadrul conferințelor au fost prezentate referatele: Atitudinea preotului față de atei, indiferenții față de religie și cei de alte credință de către pr. Laurențiu Irimia de la parohia Poșta, prot. Tulcea și Cultele milenariste. Sfârșitul lumii și concepția creștină ortodoxă despre aceasta de către pr. Florin Lungu de la parohia Măcin II, prot. Niculițel.

După încheierea conferinței preoțești de la Niculițel, Preasfințitul Părinte Visarion a vizitat astăzi și ansamblul paleocreștin de la Niculițel, recent restaurat, care adăpostește martirionul unora dintre cei mai vechi martiri de pe teritoriul României: Sf. Zoti, Atal, Kamasis și Filip, după cum subliniază pr. Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media.

Joi, 12 mai 2016, va fi  ultima conferință preoțească lunară din Episcopia Tulcii și se va desfășura în Protopopiatul Babadag.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente