Conferințe pastoral-misionare la București și Ploiești

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor ne informează:

În zilele de 14 și 17 mai 2012, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura Conferințele pastoral-misionare semestriale de primăvară ale clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Clericii din Protopopiatele I, II și III Capitală, Ilfov Nord și Ilfov Sud, împreună cu preoții de caritate din București și Ilfov, se vor întruni luni, 14 mai, începând cu orele 10:00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei. Întrunirea preoților și diaconilor din Protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați și a clerului de caritate din județul Prahova va avea loc joi, 17 mai, de la orele 10:00, în Sala Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești.

Conferințele sunt precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, începând cu orele 8:00. La București, în biserica Sfântul Spiridon – Nou, va sluji Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La Ploiești, în biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, Sfânta Liturghie și Te Deum-ul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Întrucât anul 2012 este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, în cadrul conferințelor vor fi prezentate referate pe trei teme:

1. Taina Sfântului Maslu – prezentare biblic-patristică și istorică;

2. Taina Sfântului Maslu – semnificație teologică și existențială;

3. Taina Sfântului Maslu sub aspect liturgic.

Tot în cadrul Conferinței va fi prezentat filmul produs de Sectorul social filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Trinitas TV privind activitatea preoților de caritate din spitale și îngrijirea bolnavilor în centrele medicale care cooperează cu Arhiepiscopia Bucureștilor (Sfântul Spiridon – Vechi, MED AS etc.) și în cabinetele medicale din parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente