Conferințe dedicate memoriei Părintelui Teofil Părăian

În perioada 6-8 Mai 2014 se va desfășura la Timișoara seria anuală de conferințe „Părintele Teofil” cu titlul Vremea Bucuriei. Ediția a II-a a acestei serii propune una din temele preferate ale Părintelui Teofil Părăian: Patericul și rolul lui în viața noastră, informează mitropolia-banatului.ro.

Seria conferințelor va debuta marți, 6 mai 2014, cu referatul Marii mistici ai Patericului egiptean, susținut de pr. Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, apoi în ziua următoare pr. Protosinghel Mihail, de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus va vorbi despre Stareții Patericului Românesc. Evenimentele dedicate Părintelui Teofil se vor încheia joi, 8 mai, când Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului va susține conferința Cuvânt și tăcere despre Dumnezeu.

Conferințele vor avea loc de la ora 19:00 în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Piața Eftimie Murgu Nr. 2.

Părintele Teofil sublinia că este foarte important ca un tânăr să intre în viață pornind de la experiența și concluziile bătrânilor: „La mine a venit odată un inginer și am stat de vorbă despre chestiuni duhovnicești; i-am spus anumite lucruri, iar el zice către mine: „Părinte, când ați ajuns dumneavoastră la concluziile astea?” Și i-am zis: uite, eu am ajuns la concluziile astea cu vremea, dar tu poți începe cu concluziile mele. Așa e și cu Patericul, care cuprinde învățături și experiențe cu care putem începe fiecare dintre noi, adaptând din Pateric ceea ce ne interesează pentru viața noastră”.

Comentarii Facebook


Știri recente