Conferințe dedicate arhimandritului Teofil Părăian

O nouă serie de conferințe a debutat marți, 6 mai la Timișoara. Întâlnirile de dialog duhovnicesc derulate în perioada 6-8 mai în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, îl au în atenție pe cel cunoscut îndeobște drept ” Părinte bucuriei”, Arhimadritul Teofil Părăian.

Devenită deja tradiție în orașul de pe Bega, manifestarea intitulată generic „Vremea Bucuriei” aduce aminte timișorenilor de frumoasele întâlniri de suflet cu duhovnicul de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ce obișnuia să conferențieze în această perioadă a anului la Timișoara. Ediția din acest an are în vedere în mod special o temă predilectă abordată de părintele Teofil în întâlnirile sale cu tinerii, și anume, învățăturile duhovnicești desprinse din filele Patericului. Prima conferință din cadrul manifestăriii a fost susținută de arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, și s-a intitulat ” Marii mistici ai Patericului egiptean”. Al doilea invitat al publicului timișorean a fost protos. Mihail Bobârnat, de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, care a vorbit miercuri, 7 mai, despre ” Stareții Patericului Românesc”. Evenimentele dedicate Părintelui Teofil se vor încheia joi, 8 mai, când Preasfițitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului va susține conferința „Cuvânt și tăcere despre Dumnezeu” la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, începând cu ora 19:00.

Manifestarea este organizată de Mitropolia Banatului împreună cu ASCOR Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, după cum ne-a transmis George Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente