Conferinţă tematică la Colegiul Tehnic „Nicolae Vasilescu- Karpen” Bacău

 

Colegiul     băcăuan  „Nicolae   Vasilescu-  Karpen”   a  organizat în săptămâna a treia din Postul Mare conferința cu tema  „Tinerii și provocările lumii de astăzi”. Invitatul  Marian   Vătămănescu  preot   slujitor   la   biserica   „Invierea Domnului” și purtător de cuvânt la D.G.A.S.P.C. Bacău, a propus elevilor  alternativa împărtășirii valorilor creștine: postul, rugăciunea, fapta bună, precum și folosirea în scop util și chiar duhovnicesc a tehnicilor moderne de comunicare.

Conferința de miercuri, 5 aprilie 2016, a fost coordonată de profesorii de religie ai Colegiului: prof. Floarea Bandraburu, Pr. Prof. Iulian  Bertea,  Pr.Prof. Ioan Arsâne și prof. Tereza Palcău și a urmărit conștientizarea tinerilor asupra efectelor pe care   le   pot   avea   diferitele   medii   cu   care   interacționează   adolescenții   în societatea contemporană.

          „ Încheierea conferinței a fost dedicată răspunsurilor pe care părintele conferențiar le-a dat întrebărilor venite din partea elevilor, fapt ce a imprimat activității un caracter  activ- participativ bazat pe introspecție , deschidere și receptivitate la adevărurile esențiale ale vieții de creștin”, a subliniat prof. Religie Ortodoxă, Floarea Bandraburu.

Comentarii Facebook


Știri recente