Conferință și lansări de carte la Centrul eparhial din Timișoara

În sala festivă a Centrului eparhial din Timișoara au avut loc vineri, 27 ianuarie 2017, o conferință dedicată Sfinților trei Ierarhi și câteva lansări de carte.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

La activități a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Au participat studenți de la Facultatea de Teologie, elevi seminariști de la Liceul Carmen Sylva din Timișoara, cadre didactice și alți invitați.

În prima parte a întâlnirii, Ierom. Rafael Povârnaru a susținut conferința Sfinții Trei Ierarhi, icoane ale slujirii liturgice. Corul Facultății de Teologie a interpretat tropare și cântări închinate Sfinților Trei Ierarhi, iar câțiva studenți teologi au lecturat pasaje din operele Sfinților Trei Ierarhi.

În partea a doua a evenimentului au avut loc mai multe lansări de carte, moment moderat de Pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial.

La final, Părintele Mitropolit a îndemnat studenții și elevii seminariști să-i aibă modele pe cei Trei Mari Ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente