Conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Babadag, Tulcea

În Protopopiatul Babadag din Episcopia Tulcii s-a desfășurat astăzi, 03 iunie 2016, conferința semestrială a preoților din protopopiat. Lucrările ședinței s-au desfășurat în sala de conferințe a Primăriei Babadag sub președinția Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a precizat Părintele Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media al Episcopiei.

În cuvântul de deschidere, Preasfinția Sa a prezentat cadrul general de desfășurare a Anului omagial 2016, a subliniat importanța proclamării acestuia ca Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox și a prezentat punctele tematice care vor fi tratate în cadrul conferinței.

Conferința cu tema ,,Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox” a fost susținută de către Părintele protopop Pavel Manolache și a abordat toate cele patru puncte indicate prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Au fost abordate și detaliate atât părțile teoretice, cât și aspectele practice și viabile din programele educativ-catehetice dedicate copiilor și tinerilor și derulate atât la nivel național, cât și local în parohiile tulcene: Pelerinaj spre Înviere, Liturghia copiilor, Lăsați copiii să vină la Mine! etc. De asemenea, au fost evidențiate și promovate programele educaționale și acțiunile dedicate tinerilor în parohii, ca modelele de bună practică și dorința comună ca acestea să fie implementate și în cadrul altor parohii.

În cadrul conferinței a fost prezentat numărul 159 al revistei eparhiale Cuvânt Bun și au fost recomandate ca auxiliar didactic mai multe cărți de pedagogie religioasă: Pedagogia creștin – ortodoxă a Pr. Mihail Bulacu, Educația religioasă și Educația. Iubire, edificare, desăvârșire a lui Constantin Cucoș, doctor în științele educației, Misiunea Bisericii și educația de Vasile Timiș, sau Pedagogia religioasă a copilului și a adolescentului, cu aplicații în învățământul religios a PS. Antim Angelescu al Buzăului.

Comentarii Facebook


Știri recente