Conferinţa „Preotul şi tânărul, împreună pe drumul către Dumnezeu” judeţul Neamţ

„Preotul şi tânărul, împreună pe drumul către Dumnezeu“. A fost tema conferinţei pastoral-misionare care s-a desfăşurat în Parohia „Sfinţii Voievozi“ din comuna Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ. Întâlnirea de luni, 28 martie 2016,  a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de un sobor de preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Acţiunea la care au participat preoţii din Protopopiatul Piatra Neamţ a fost organizată cu ajutorul Departamentului de misiune pentru tineret din Arhiepiscopia Iaşilor, coordonat de părintele protosinghel Nicodim Petre.

După o scurtă introducere a părintelui Nicodim Petre, tema conferinţei „Preotul şi tânărul – împreună pe drumul către Dumnezeu“ a fost susţinută de tinerii Mihail Siminciuc şi Miruna Maria Ţupu. Aceştia le-au mărturisit preoţilor prezenţi că „ însemnătatea luptei pentru tineri, este una împotriva lumii, împotriva curentului societăţii şi este bine să acţionăm. Dacă stăm în banca noastră şi nu încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să transfigurăm, riscăm să ne desfigurăm pe noi şi, implicit, ceea ce este în jur, căci, nu-i aşa?, pentru ca răul să se răspândească în lume este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic”, au subliniat tinerii.

La final, IPS Mitropolit Teofan i-a primit în audienţă pe preoţii care au solicitat acest lucru.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat  anul 2016, ca „ An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.

conferinta-preoti-piatra-neamt-foto-tudorel-rusu__16__w2000_h1333_q100 2000

Comentarii Facebook


Știri recente