Conferința preoților din spitalele bucureștene

Preoții de caritate din spitalele bucureștene s-au întrunit, joi, 21 februarie 2013, într-o nouă conferință. Lucrările au avut loc, după Sfânta Liturghie, la biserica Institutului Clinic Fundeni.

„Tema sesiunii, Iov – model al virtuții în suferință, a fost un prilej de a îmbunătății nu numai partea duhovnicească a gândirii despre suferință în această experiență a Dreptului Iov din Vechiul Testament, ci aprofundarea cunoștințelor despre virtuțile răbdării, iubirii și credinței, în spațiul de misiune al spitalului”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Horia Prioteasa, Coordonatorul preoților de caritate.

În cadrul conferinței au fost prezentate mai multe referate.

„Preotul în spital aduce sensul adevărat al suferinței ca apropiere a omului mai mult de credință, de nădejde și dragoste în Domnul Iisus Hristos și Biserica Lui. Preotul propovăduiește răbdarea în spital, el însuși căutând să dezvolte în el această virtute”, a spus Pr. Conf. Petre Comșa de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Târgoviște.

„Suferința lui Iov este paradigmatică pentru noi. Este un exemplu și dacă înțelegem bine modul cum el trece prin această suferință putem la rândul nostru să ajutăm pe cei care trec prin această suferință”, a precizat Pr. Tudor Ion Ciocan – slujitor la biserica Spitalului de Ortopedie „Foișorul de Foc” din București.

Sesiunea Cercului pastoral „Comunicare și comuniune” al preoților de spitale din București a ajuns la a XXVII-a ediție.

Comentarii Facebook


Știri recente