Conferința preoților din județul Prahova

Preoții din județul Prahova s-au reunit astăzi, 27 mai 2014, în cadrul conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară cu tema „2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)”. Preoții au participat, de dimineață, la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, oficiate în Biserica „Sfinții Împărați” din Ploiești de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Arhiepiscop ales al Râmnicului, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Lucrările s-au desfășurat în Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu”. Conferința a fost deschisă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul care a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Sfânta Spovedanie și Sfânta împărtășanie – Taine ale învierii sufletului din moartea spirituală”.

În continuare au susținut prelegeri cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, dar și de la cele două seminarii teologice din Arhiepiscopia Bucureștilor. Întrunirea a reunit preoții din Protopopiatele Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați, preoții de caritate, dar și stareții și starețele așezămintelor monahale din județ.

„Toate întâlnirile noastre sunt aducătoare de bucurii, dar și binefăcătoare din punct de vedere administrativ și bisericesc”, a spus Protoiereu Ștefan Mușat,Protoieria Ploiești

„O zi frumoasă pentru noi, preoții din Protopopiatul Urlați, pentru că ne regăsim cu toți preoții din Prahova. Este bine că s-a continuat cu acest format al conferinței, cu invitați de la facultate și de la seminarii, pentru că vin cu lucruri noi, interesante și multe dintre ele actualizate”, a spus părintele protoiereu Valentin Cazan

„Aceste teme sunt deosebit de importante pentru noi preoții, dar și pentru credincioșii noștri pentru că venind la aceste conferințe, ceea ce am primit împărtășim și enoriașilor noștri”, a spus Protoiereu Costică Dumitru, Protoieria Câmpina

„Inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh de a delega profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Seminarul Teologic din București pentru a conferenția pe aceste teme este mai mult decât binevenită pentru că astfel noi preoții suntem la zi cu tot ceea ce înseamnă buna rânduială și buna desfășurare a celor două Sfinte Taine primordiale pentru credința noastră”, a spus pr. protoiereu Florin Boțârcă, Protoieria Vălenii de Munte, potrivit TRINITAS TV.

La finalul lucrărilor, fiecare participant la conferință a primit primul volum al lucrării „Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Mărturisitor jertfelnic și ctitor darnic”, dar și cartea „Îndemnuri și rugăciuni pentru Spovedanie și Împărtășire”.

Comentarii Facebook


Știri recente