Conferință preoțească semestrială la Pașcani

O nouă conferință preoțească semestrială a avut loc luni, 26 mai 2014, în Arhiepiscopia Iașilor, de această dată în Protopopiatul Pașcani, informează „Ziarul Lumina”.

Ca și la celelalte protoierii, întâlnirea de la Pașcani a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a avut ca temă „Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii – pregustare a împărăției cerurilor”, anul 2014 fiind proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca An omagial euharistic.

Întrunirea preoților din Protopopiatul Pașcani a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica Parohiei Sadoveni. La finalul slujbei, IPS Teofan a vorbit despre importanța temei abordate în acest an – „Taina Sf. Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii – pregustare a împărăției cerurilor”: „A vorbi de Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie niciodată nu este de ajuns. Fideli acestei rânduieli, noi, preoții din Arhiepiscopia Iașilor, precum și toți slujitorii sfintelor altare din Patriarhia Română, alături de credincioșii noștri, suntem chemați să încercăm a ne adânci cât mai mult în înțelegerea a ceea ce înseamnă a fi curățit de păcate, a ceea ce înseamnă a te împărtăși cu Domnul Hristos, a ceea ce înseamnă a da în chip de pâine și vin viața ta Mântuitorului Hristos și să primești în schimb viața Lui, prin Sfânta Împărtășanie. Îi mulțumim așadar lui Dumnezeu pentru aceste două mari daruri revărsate asupra noastră, cu care preoții își împlinesc cea mai mare parte a slujirii lor clericale, prin spovedirea credincioșilor și prin liturghisirea dumnezeieștii Euharistii”.

Întrunirea preoțească a continuat apoi cu vizionarea unui film tematic și cu prezentarea unui referat despre Spovedanie și Împărtășanie, susținut de pr. Ionuț Muraru de la Parohia Slobozia.

După o serie de întrebări și răspunsuri privind unele practici în ceea ce privește Taina Spovedaniei și Taina Împărtășaniei, conferința preoților din Protopopiatul Pașcani s-a încheiat cu audiențele primite de IPS Teofan. În cadrul întrunirii, cei prezenți au putut achiziționa cărți ce tratează Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii, fiind puse la dispoziție în acest sens mai multe titluri. Preoții participanți au fost însoțiți pe toată perioada conferinței de pr. Bogdan Frăsilă, misionar protopopesc în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, și de pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Pașcani.

Comentarii Facebook


Știri recente