Conferință preoțească pentru Protopopiatele Cluj I și Cluj II

Conferințele preoțești de primăvară au debutat marți, 21 aprilie 2015, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. Primii care s-au reunit în ședință de lucru au fost preoții din protopopiatele Cluj I și Cluj II. Clericii au participat dimineața, de la ora 10, la capela Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu, la o slujbă de Te-Deum oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, informează radiorenasterea.ro.

Lucrările conferinței au fost deschise în aula facultății, de Părintele Mitropolit care le-a explicat preoților rolul și rostul acestor întâlniri: „Pe lângă faptul că întâlnirea noastră are un rost pragmatic, nădăjduim că ne aprindem de râvnă, unii de la alții, cum se aprinde lumina din lumină, întâlnirea noastră are și un rol duhovnicesc și emoțional, pentru că oamenii care slujesc o cauză înaltă, oamenii care îl slujesc pe Hristos Dumnezeu au și ei nevoie ca din când în când să se mai vadă, să intre în comuniune și să plece cu sufletul mângâiat acasă”.

Prezent la conferință Părintele Arhimandrit Teofil Tia, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a vorbit despre parohia – familia lui Dumnezeu pe pământ, prezentând peste 30 de exigențe pentru o misiune fructuoasă a parohiei: „Am început de la exigențele cele mai explicite, clare, unanim cunoscute și am evoluat spre cele mai nuanțate, mai subtile, făcând referire la modul cum putem transforma comunitatea parohială într-un actant al misiunii, adică într-un for care face misiune sub călăuzirea preotului. Preotul este strategul, catalizatorul misiunii, iar comunitatea de credincioși este cea care activează, răspândește credința. Ea este compusă din oameni care trăiesc adânc credința, au vibrația inimii și fac misiune sub călăuzirea duhovnicească a preotului”.

Conferințe preoțești de primăvară vor fi organizate în următoarea perioadă în toată eparhia.

Comentarii Facebook


Știri recente