Conferință preoțească în protopopiatul Reșița

Miercuri, 20 mai 2009, la sediul protopopiatului Reșița, a avut loc prima conferință preoțească din acest an. Tema a fost „2009 – Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți Sfinți capadocieni”, în protopopiatul Reșiței, tratându-se subiectul dezvoltării doctrinare a Bisericii prin scrierile Sf. Vasile cel Mare.

Conferința a debutat prin săvârșirea slujbei de Te-Deum, la care a participat și Preasfinția Sa Lucian al Caransebeșului, însoțit de părintele consilier Alin Câmpean , responsabil cu relația dintre protopopiate și Centrul Eparhial. Referatul conferinței a fost susținut de pr. Dragoș Capotă din parohia Ersig, numeroși preoți intervenind în discuții ulterior, extinzând și dezvoltând tema dezbătută. În cea de a doua parte a conferinței s-a discutat despre importanța și actualitatea asistenței sociale pentru viața parohială (eclesială), despre activitatea socială desfășurată în parohii, precum și alte probleme administrative.

S-au prezentat preoților noua carte de rugăciuni, editată de către Episcopia Caransebeșului, precum și DVD-ul Liturghia Sf. Vasile cele Mare, Arhepiscopul Cezareei Capadociei, lansat în acest an în Episcopia Caransebeșului, cu prilejul comemorării în anul 2009 a Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți Sfinți capadocieni în tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente