Conferință preoțească în Protoieria Ilfov Sud

La Parohia Vârteju din orașul Măgurele a avut loc joi, 28 ianuarie 2016, conferința preoțească la care au participat toți clericii din parohiile arondate Protoieriei Ilfov Sud, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii de către Pr. Marinescu Marius Dumitru, parohul Bisericii Vârteju, alături de un sobor de preoți din Protoieria Ilfov Sud, precum și de slujba de Te Deum, oficiată după Sfânta Liturghie, după cum ne-a precizat Preacucernicul Părinte Cristian Preda, Secretarul Protoieriei Ilfov Sud.

Întrucât anul 2016 a fost declarat Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în cadrul conferinței, Pr. Dabija Casian, preot coslujitor la parohia Cornetu, a susținut referatul cu tema Importanța prezenței și participării tinerilor la viața comunității creștine, în baza căruia s-au făcut importante îndemnuri, precizări și comentarii cu privire la necesitatea implicării tinerilor în viața Bisericii.

În cadrul conferinței preoțești, Pr. Protoiereu Romică Macovei, a propus pentru dezbatere probleme administrative și pastorale, semnalate în desfășurarea activităților din Protoierie, precum și din parohiile subordonate Protoieriei Ilfov Sud.

De asemenea, s-au făcut importante precizări și îndemnuri cu privire la implementarea în cadrul parohiilor a proiectului Patriarhiei Române, Biserica și Școala din sufletul meu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…