Conferința preoțească de toamnă în Protopopiatul Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie Episcopul Oradiei, în ziua de luni, 22 septembrie 2014, a avut loc Conferința preoțească semestrială de toamnă a preoților din Protopopiatul Oradea, cu tema: „2014 – Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”, după cum ne-a transmis Pr. Silviu Dobai.

Conferința a debutat, la ora 9, cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, în biserica cu hramul „Sfânta Treime” din Oradea, de către un sobor de preoți format din: Preacucernicul Părinte Protoiereu Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, Preacucernicul Părinte Protoiereu Dorel Octavian Rus, protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului și Preacucernicul Părinte Emilian Susan, parohul bisericii „Sfânta Treime” din Oradea. Apoi, întreaga preoțime prezentă s-a deplasat la sediul Protopopiatului Oradea unde, în sala festivă a protopopiatului, s-a desfășurat conferința propriu-zisă.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a rostit cuvântul de deschidere subliniind importanța și actualitatea temei conferinței, evocând bogata moștenire spirituală și culturală brâncovenească, Sfinții Martiri Brâncoveni constituindu-se în modele de iubire jertfelnică și statornică față de Biserica dreptmăritoare și față de poporul român.

Delegatul Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei la conferință, Preacucernicul Părinte Protoiereu Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, a prezentat referatul cu titlul„Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu – simbol al dăruirii jertfelnice și totale față de Dumnezeu și de neamul românesc”, redactat de către Preacucernicul Părinte Protoiereu Radu Valer Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul la Episcopia Oradiei.

La finalul conferinței, Părinte Nicolae Alexandru Pop a transmis, din partea Chiriarhului Oradiei, cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoțime prezentă, preoți parohi, preoți slujitori și preoți misionari din cadrul Protopoiatului Oradea.

Conferințele preoțești semestriale de toamnă vor continua în zilele următoare și în celelalte protopopiate din Eparhia Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente