Conferință preoțească de primăvară la Gherla

Preoții din protopopiatul Gherla au discutat marți, 20 mai 2014, despre importanța tainelor Spovedaniei și Împărtășaniei în viața credincioșilor. Discuțiile au avut loc în cadrul conferinței preoțești de primăvară, desfășurată în Aula Centrului de Studii Patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Mânăstirea Nicula, potrivit Radio Renașterea.

Ședința a fost prezidată Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul și a fost precedată de Sfânta Liturghie și de o slujbă de Te-Deum. Acestea au fost oficiate de Preasfinția Sa în biserica mănăstirii, alături de părintele protopop Paul Isip, starețul Mănăstirii Nicula, Arhimandritul Nicolae Moldovan, înconjurați de un sobor de preoți.

În deschiderea conferinței, Preasfințitul Vasile a adresat preoților un cuvânt despre Sfânta Spovedanie și Sfânta Euharistie, îndrumându-i pe cei prezenți să conștientizeze menirea de administratori ai Tainelor lui Hristos, pentru a ne menține în credința și misiunea față de Dumnezeu.

În continuare părintele Ioan Morar de la parohia Gherla II a ținut o prelegere despre Sfinții Mărturisitori Brâncoveni, iar părintele Cristian Scripcaru din parohia Feldioara a prezentat un referat despre Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie în Biserica primară. În a doua parte a întâlnirii au avut loc dezbateri legate de temele prezentate, după cum am aflat de la corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Gherla, părintele Marius Gheberta.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…