Conferința preoțească a Protopopiatului pentru Estul SUA la Middletown, NY

Vineri 27 aprilie 2012, preoții din Protopopiatul pentru Estul SUA s-au întâlnit la Mânăstirea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, NY. Împreună cu cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei celor două Americi, preoții au discutat problemele curente pastoral-misionare și administrative ale parohiilor, după cum informează romarch.org.

Pe primul punct al ordinii de zi a fost discutarea și finalizarea proiectului început în anul 2011 privind publicarea unor broșuri și pliante despre sfintele taine a Spovedaniei, Botezului și Cununiei. Alcătuite de Comisia de Educație a Adulților, sub îndrumarea PS Episcop Vicar Ioan Casian, aceste materiale au un rol catehetic, atât pentru pregătirea credincioșilor pentru primirea acestor taine, cât și pentru explicarea acestor taine (Botez și Cununie) ne-ortodocșilor. S-a prezentat și stadiul Liturghierului bilingv pentru credincioși.

Tema anului 2012 în Patriarhia Română, Taina Sf. Maslu și îngrijirea bolnavilor, a constituit al doilea punct al ordinii de zi. P.C. Pr. Nicolai Buga, de la parohia Sf. Treime din Philadelphia, a prezentat un frumos referat despre semnificația teologică a tainei și implicațiile ei practice în viața creștinului. Au urmat discuții despre acest subiect.

Ultimul punct pe ordinea de zi au fost problemele administrative ale Arhiepiscopiei și parohiilor. S-a reamintit necesitatea completării rapoartelor anuale și trimiterea lor la Centrul Eparhial de la Chicago, împreună cu un inventar la zi al bunurilor parohiei. Un alt proiect important discutat a fost Monografia Arhiepiscopiei, lucrare ce trebuie finalizată până la Congresul bi-anual.

S-a discutat și despre stadiul dialogului cu Episcopia Ortodoxă Română din America, exprimându-se speranța că la Congresul Arhiepiscopiei de la sfârșitul lunii iunie de la Montreal va exista un raport exact privind acest dialog. IPS Arhiepiscop Nicolae a mulțumit P.C. Protopop Nicholas Apostola și tuturor preoților pentru prezență și implicarea în organizarea acestei conferințe preoțești.

Comentarii Facebook


Știri recente