Conferință pe teme teologice la Universitatea Ovidius

La invitația Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța, Pr. Prof. Univ. Dr. Lucian Turcescu, decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității Concordia din Montreal, a susținut astăzi, 9 mai 2014, o conferință în Sala Senatului Universității „Ovidius”. În cadrul prelegerii au fost abordate temele „Conceptul de Persoană la Părinții Capadocieni” și „Mitul secularizării în Europa de Est, astăzi”. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Aceste momente sunt pentru noi evocatoare pentru că vine cu experiența de acolo și caută să ne aducă în actualitate curentele lumii moderne și cum să apărăm conceptul de persoană după învățătura sfintei noastre Biserici, cum să apărăm religiozitatea și tradiția ortodoxă în dialogul cu modernitatea și cu toate concepțiile din vremea noastră”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Reprezentanții celor două instituții de învățământ teologic universitar au abordat cu acest prilej și posibilitatea încheierii unui parteneriat.

Comentarii Facebook


Știri recente