Conferință pastoral-administrativă la Protoieria Galați

În preziua prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi, la sediul Protopopiatului Galați au avut loc lucrările conferinței pastoral-administrative corespunzătoare lunii ianuarie, sub genericul: „Viața parohiilor. Aspecte desprinse din dările de seamă ale anului 2012”, ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Prima parte a conferinței s-a desfășurat în Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiu, prin reunirea preoților din protopopiatul Galați, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie.

Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în Sala de conferințe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După susținerea referatului, a fost prezentată o recenzie la volumul pr. Dumitru Stăniloae, „Spiritualitate și comuniune în Liturghia ortodoxă”. Astfel de recenzii vor fi prezentate la fiecare conferință administrativă din cele 8 protoierii ale Eparhiei, în anul comemorativ dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintelui Dumitru Stăniloae.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea și activitatea preoțească.

Conferințele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, și au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc și administrativ, economic-financiar și altele (cf. Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Art 141, alin 2).

Comentarii Facebook


Știri recente