Conferință pastoral-administrativă la Protoieria Galați

În preziua prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi, la sediul Protopopiatului Galați au avut loc lucrările conferinței pastoral-administrative corespunzătoare lunii ianuarie, sub genericul: „Viața parohiilor. Aspecte desprinse din dările de seamă ale anului 2012”, ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Prima parte a conferinței s-a desfășurat în Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiu, prin reunirea preoților din protopopiatul Galați, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie.

Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în Sala de conferințe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După susținerea referatului, a fost prezentată o recenzie la volumul pr. Dumitru Stăniloae, „Spiritualitate și comuniune în Liturghia ortodoxă”. Astfel de recenzii vor fi prezentate la fiecare conferință administrativă din cele 8 protoierii ale Eparhiei, în anul comemorativ dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintelui Dumitru Stăniloae.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea și activitatea preoțească.

Conferințele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, și au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc și administrativ, economic-financiar și altele (cf. Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Art 141, alin 2).

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…