Conferință pastoral-administrativă la Protoieria Galați

În data de 21. februarie 2013, la sediul Protopopiatului Galați au avut loc lucrările conferinței pastoral-administrative corespunzătoare lunii februarie, sub genericul: „2013 – Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena – proiecte și programe în lumina ultimelor hotărâri sinodale și eparhiale privind activitatea bisericească la parohii”.

Prima parte a conferinței s-a desfășurat în biserica „Sf. Nicolae” din municipiu, prin reunirea preoților din Protopopiatul Galați, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie. Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în Sala de conferințe a protoieriei, potrivit edj.ro.

După susținerea referatului, au fost prezentate trei recenzii recenzie la volume din scrisul părintelui Dumitru Stăniloae. Astfel de recenzii vor fi prezentate la fiecare conferință administrativă din cele 8 protoierii ale Eparhiei, în anul comemorativ dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintelui Dumitru Stăniloae.

De asemenea, a fost prezentat noul proiect catehetic adresat adulților numit „Calea mântuirii”.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea și activitatea preoțească.

Conferințele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, și au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc și administrativ, economic-financiar și altele (cf. Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 141, alin. 2).

Comentarii Facebook


Știri recente