Conferință pastoral-administrativă la Protoieria Brăila

La sediul Protopopiatului Brăila au avut loc, marţi, 31 martie 2015, lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii martie, aşezată sub genericul: „Ora de Religie în contextul actual“, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Conferinţa a debutat cu partea liturgică în Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiu, prin reunirea preoţilor din Protopopiatul Brăila, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte-Sfințite.

Lucrările propriu-zise s-au desfăşurat în Sala de conferinţe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. La întrunire au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Brăila.

După susţinerea referatelor, au fost analizate ultimele Hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de Religie, precum și modul de implicare al preoților și profesorilor de Religie în procesul de înscriere a elevilor pentru această disciplină.

Totodată a fost analizat stadiul actual de încheiere a Protocolului de cooperare între biserică și școală, la nivelul fiecărei parohii din protopopiat.

Ultima parte a conferinţei a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate şi analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu privire la sărbătorile pre-pascale și pascale.

Conferinţele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, şi au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc şi administrativ, economic-financiar şi altele (cf. Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 141, alin. 2).

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…