Conferinţa „Maternitatea sfântă a Maicii Domnului“

În cadrul Serilor catehetice „Părintele Ilie Cleopa“, la Protopopiatul Botoşani, a avut loc pe 25 martie 2015 conferinţa cu tema „Maternitatea sfântă a Maicii Domnului“, informează Ziarul Lumina.

Aceasta a fost pregătită şi prezentată de pr. Dan Irimia de la Parohia „Sfântul Nicolae“ din Botoşani, de pr. prof. Constantin Zăiceanu, directorul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Gheorghe“ din Botoşani, de pr. Valeriu Luca de la Parohia Zlătunoaia, de pr. Gheorghiţă Pânzaru de la Parohia Corni II şi de prof. Mihaela Pânzaru, directorul Şcolii „Octav Băncilă“ – Corni. După ce prof. Mihaela Pânzaru a ţinut un cuvânt prin care a arătat scopul acestei conferinţe, Corul „Biruitorii“ de la Seminarul Teologic Ortodox din Botoşani a interpretat un buchet de cântări religioase.

„A urmat prezentarea temei, arătându-se că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este modelul desăvârşit de copilă, de adolescentă, fecioară şi de mamă pentru orice parte feminină. Au fost prezentate scene video din Vechiul Testament, exemplificându-se mame care au suferit mult pentru copiii lor“, a relatat pr. Petru Fercal, misionar protopopesc. Programul a continuat cu intonarea de colinde, dar şi cu elogierea mamelor ce au dat naştere de mulţi copii, atât în Vechiul Testament, cât şi în Noul Testament. Pe lângă alte mame, au mai fost invitate Mariana Duduman, care a născut nouă copii, şi Iuliana Bulboacă, mamă a opt copii. „La finalul conferinţei, tinerii de la Parohia «Sfântul Ioan Botezătorul» Botoşani, dirijaţi de studentul teolog Gheorghe Bulboacă, au interpretat câteva cântări religioase dedicate Maicii Domnului. Familiile au fost îndemnate să se străduiască să ofere Bisericii şi ţării copii crescuţi în dragostea de Dumnezeu, de ţară şi de semeni, oameni luminaţi şi de nădejde. Astfel, vom avea parte de un viitor binecuvântat şi vom putea dobândi Împărăţia cerurilor“, a conchis părintele misionar protopopesc Petru Fercal.

Comentarii Facebook


Știri recente