Conferinţă la Biserica Icoanei | Pr. Constantin Necula: Să redescoperim conţinutul textelor liturgice din Biserică

Pr Necula la Biserica icoanei

Părintele prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Sf. Andrei Şaguna din Sibiu a conferenţiat, în această seară, la Biserica Icoanei din Bucureşti.

Evenimentul a avut loc după slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul şi a avut ca subiect tocmai conţinutul acestui imn liturgic. Pocăinţa în textele Canonului Mare a fost tematica comunicării susţinută de profesorul sibian.

Părintele Necula a precizat că alocuţiunea sa nu aduce nimic nou, ci prezintă un text extrem de valoros al Bisericii Ortodoxe, Canonul cel mare al cărui autor este Sfântul Andrei Criteanul.

Făcând referire la acest imn liturgic, părintele Necula a spus că este extrem de important să  readucem înaintea credincioşilor acest adevăr legat de pocăinţa sufletului care se îndreaptă către Dumnezeu prin exemplificări multiple, prin fragilizări, dar şi prin întăriri cu harul lui Dumnezeu.

Cred că este şi un dar pe care Dumnezeu ni-l face, să redescoperim conţinutul textelor liturgice din Biserică, a transmis părintele profesor, evidenţiind că în ultima vreme nu am acordat suficientă atenţie acestor valori.

Comunicarea a avut loc în cadrul manifestărilor religioase şi culturale desfăşurate, în perioada 27 februarie – 5 martie 2017, sub numele Icoana – fereastră spre Dumnezeu.

Foto credit: Radio Trinitas
Info: Radio Trinitas

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…