Biserica „Icoanei” din Bucureşti | Manifestarea „Icoana – fereastră spre Dumnezeu”, ajunsă la a X-a ediţie

Procesiune Duminica Ortodoxiei

În perioada 27 februarie – 5 martie 2017, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a X-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată Icoana – fereastră spre Dumnezeu, informează  Serviciul de presă al Protoieriei Sector II Capitală.

Evenimentul este organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Marţi, 28 februarie 2017, ora 18.00, la biserica Icoanei va avea conferinţa cu tema „Pocăinţa în textele Canonului Mare”, susţinută de Pr. Prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Sfântul Andrei Şaguna  din Sibiu.

Miercuri, 1 martie 2017, Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, salvată din biserica schitului românesc de la Iordan, va fi adusă de la Ierusalim la Bucureşti şi va fi aşezată spre închinare la biserica Icoanei din București începând cu ora 8.00, unde va rămâne până luni, 6 martie 2017, ora 19.00.

Joi, 2 martie 2017, ora 18.30, la biserica Icoanei va avea conferinţa cu tema „Despre sfintele icoane”, susţinută de părintele Diac. Prof. Adrian Sorin Mihalache de la Universitatea Ioan Cuza din Iaşi.

Sâmbătă, 4 martie 2017, de la ora 16.00 va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 18.00 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei în jurul parcului Icoanei din apropiere.

În timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti. Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse.

Duminică, 5 martie 2017, de la ora 10.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie pe o scenă instalată în curtea bisericii Icoanei, iar de la ora 13.00 va avea loc procesiunea Icoana – fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Grădina Icoanei.

La eveniment vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi.

Vineri, 10 martie 2017, ora 11.00, la Teatrul Metropolis, va fi prezentată piesa de teatru creştin Brâncoveanu, Ivireanul, iubire de Biserică şi neam.

***

Icoana axioniţă a Maicii Domnului, numită „Iordăniţa”, salvată din biserica schitului românesc de la Iordan

În clădirea Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim se păstrează un odor de mare preţ, şi anume icoana Maicii Domnului „Iordăniţa“, în faţa căreia a slujit odinioară Sfântul Ioan Iacob.

Aceasta a fost salvată de Arhiepiscopul Lucian Florea, în timpul slujirii sale ca Reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului, în anii când schitul de la Iordan fusese închis. 

Când au început bombardamentele în zonă, icoana Iordăniţa a fost scoasă şi adusă la Așezământul Românesc de la Ierusalim, unde se află în prezent așezată într-un baldachin de lemn din pridvor.

 

Comentarii Facebook


Știri recente