Conferinţă la Arad: IPS Timotei a vorbit despre Taina Spovedaniei

Conferinţă IPS Timotei

Arhiepiscopul Aradului a susţinut marți, 4 aprilie 2017, o conferinţă în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad. Tema alocuţiunii a fost ,,Mărturisire sfântă și mângâiere sufletească”.

La eveniment au participat părinții profesori de la Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic din Arad, părinții consilieri, ostenitori ai Centrului Eparhial, zeci de tineri teologi, preoţi şi credincioşi arădeni, informează Marian Incicaș, consilier intern ASCOR Arad.

În cadrul conferinţei, Înaltpreasfinția Sa a explicat auditorului că Sfânta Taina a Spovedaniei trebuie să fie săvârșită cu smerenie și cu părere de rău, cu încrederea că păcatul mărturisit nu mai trebuie săvârșit.

În cea de-a doua parte a evenimentului, IPS Timotei a oferit răspuns întrebărilor care i-au fost adresate de cei prezenți, majoritatea fiind legate de Sfânta Taină a Spovedaniei, dar și de canoanele care se dau de către duhovnic.

Moderatorul conferinţei a fost Cătălin-Iulian Drăgan, preşedintele ASCOR Arad.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente