Conferință în Protoieria Însurăței, județul Brăila

Lunea aceasta, în sala de conferințe a Protoieriei Însurăței, din Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfășurat conferința cu titlul generic „Misiunea parohiei astăzi”.

Întâlnirea a debutat la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Însurăței, cu Sfânta Liturghiearhierească, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Ne-am împărtăşit din bucuria de a descoperi modele de slujitori în toate parohiile descoperind documente în arhivele parohiale, lucrări importante şi îngrijind crucile şi mormintele foştilor preoţi de odinioară din parohiile noastre. Împreună cu toţi ceilalţi preoţi şi profesorii de religie analizăm unele aspecte privind educaţia creştină şi lucrarea social filantropică în această parte în Eparhia noastră”, a precizat ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit TRINITAS TV.

Atât la Sfânta Liturghie cât și la lucrările conferinţei au fost prezenți numeroși preoţidin Protoieria Însurăței, împreună cu familiile lor. Acestora li s-au adăugat și copii din parohii însoţiţi de părinți, precum și elevi de la Şcolile gimnaziale din cuprinsul protoieriei, însoțiți de profesori de religie.

Pe ordinea de zi a dezbaterilor s-au aflat și discuții despre necesitatea și importanța orei de religie în şcolile din cuprinsul Protopopiatului Însurăței.

La finalul conferinței, toți cei prezenți au participat și la vernisajul expoziției foto-documentare și de obiecte de cult ce aparțin parohiilor din Protoieria Însurăței.

Comentarii Facebook


Știri recente