„Gândirea Ortodoxă Modernă” în viziunea Părintelui Prof. Andrew Louth

Părintele Profesor Andrew Louth, membru al Academiei Britanice, a conferențiat, joi, 12 mai 2016, la Facultatea de Filozofie din București. Tema abordată a fost Gândirea Ortodoxă Modernă. Filocalie și Filozofie.

MIR_7478

Părintele profesor a răspuns la întrebări precum: Ce înseamnă gândirea ortodoxă şi cum poate fi cunoscut Dumnezeu? Ce loc are raţiunea în lumea adevărurilor de credinţă? Cum e oare posibil să împaci mintea cu o experienţă-limită? Cine sunt gânditorii care au adus laolaltă spiritualitatea şi reflecţia?

„Conferința de astăzi a fost o reflecție asupra cărții pe care am scris-o și asupra experienței pe care am câștigat-o lucrând la ea în ultimii trei ani. Una dintre observațiile pe care doresc să le fac este că în ultimele secole sunt foarte mulți gânditori importanți care merită să le oferim atenția noastră și în mod special fac referire la Părintele Dumitru Stăniloae”, a mărturisit Părintele Andrew Louth.

Părintele Andrew Louth este un teolog contemporan, în prezent profesor emerit al Durham University şi Vrije Universiteit Amsterdam, precum și membru titular al Academiei Britanice.

Comentarii Facebook


Știri recente