Conferința Episcopilor Ortodocși din America Latină

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, a participat, în perioada 21-22 ianuarie 2016, la Conferința Episcopilor Ortodocși din America Latină, eveniment care a avut loc în oraşul Mexico City, Mexic.

Această a VI-a întâlnire a fost găzduită de Președintele Conferinței, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Athenagoras al Mitropoliei Grecești pentru Mexic, America Centrală și Insulele Caraibe, aparţinând de Patriarhia Ecumenică.

„Întâlnirea a început joi 21 ianuarie cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica Zămislirea Sfintei Ana în apropierea centrului capitalei. Biserica a fost de curând oferită spre folosire Mitropoliei Grecești de către Biserica Romano-catolică și este un centru de misiune și catehizare pentru populația locală. Ziua a continuat cu lucrările Conferinței, mai întâi cu meditația Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae despre misiune și evanghelizare în baza chemării Mântuitorului ”Mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sf. Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă” (Mt. 28, 19-20). Meditația a provocat multe discuții despre mijloacele de misiune în lumea secularizată în care trăim, despre provocările societății și modalitățile de a ne mărturisi credința ortodoxă în spațiul latino-american”, a precizat Alexandru Popovici.

Următorul punct pe ordinea de zi s-a referit la lucrarea Comisiilor Conferinței (Comisia pentru registrul oficial al clericilor ortodocși canonici din America Latină, Comisia pentru probleme legale, Comisia de traduceri și Comisia pentru relații inter-creștine)

După cum se menţionează în comunicatul de presă emis de secretariatul Conferinței Episcopilor Ortodocși din America Latină, participanţii „au discutat şi au analizat, în duh fratern, armoniei şi al cooperării, subiecte ortodoxe actuale, în general, şi, în special, probleme care au impact in societatea din latino-americană, şi cum poate Biserica Ortodoxă ca întreg să contribuie la soluţionarea acestor probleme prin intermediul acestei adunări”.

De asemenea, ierarhii întruniţi în conferinţă “au ratificat, în unanimitate, şi în ciuda dificultăţilor şi slăbiciunilor instituţiilor din regiune, angajamentul lor total faţă de obiectivele stabilite de către Sinaxa Panortodoxă întrunită la Chambesy care constituie centrul şi misiunea acesteia”.

Următoarea conferinţă a Episcopilor Ortodocși din America Latină va avea loc în perioada 10-11 noiembrie 2016 în Panama City.

Comentarii Facebook


Știri recente