Conferință despre rolul preotului în spital, la Brașov

Protopopiatul Brașov a organizat cea de-a doua ediție a întâlnirilor „Slujindu-L pe Hristos și pe aproapele nostru”, cu o temă aniversară, la împlinirea a 10 ani de când oficiul protopopial conduce un serviciu de îngrijire la domiciliu a bolnavilor incurabili. În cadrul întâlnirii a fost prezentată conferința „Preotul, o prezență tămăduitoare în îngrijirea medicală”, susținută de părintele Paul Jannakos – specializat în pastorație clinică și consilierea celor cu adicții, și dr. Daniel Hinshaw – profesor la Seminarul „Sfântul Vladimir” și medic specializat în paliație și controlul durerii la sfârșitul vieții, ambii invitații fiind din Michigan, Statele Unite ale Americii, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Cursul a fost prezentat în cinci părți, structurat pe temele: credință, medicină, prezență tămăduitoare, suferință, epuizare, comunicare, empatie, Scriptură, Tradiție patristică, rugăciune, educație și profesionalism.

Părintele Jannakos a rezumat un curs de pregătire a preoților de caritate din SUA care, în original, durează 1.600 de ore, în urma căruia participanții primesc un certificat ce oferă, doar în aceste condiții, posibilitatea pastorației în spital, arătând faptul că în actul medical modern, preotul face parte din echipa interdisciplinară, fiind tratat egal, profesional și salarial cu medicul. Publicul simpozionului a fost alcătuit din preoți, medici și asistenți sociali.

Comentarii Facebook


Știri recente