Conferinţă despre media digitală şi pastoraţia ortodoxă

În perioada 7-9 mai la Atena se desfăşoară prima conferinţă internaţională privind media digitală şi pastoraţia ortodoxă.Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la acest eveniment de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii şi de Pr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal, Coordonator al Centrului de Presă Basilica.

În cadrul conferinţei se urmăreşte trasarea unor linii directoare privind utilizarea eficientă a mijloacelor moderne de comunicare.

„În cadrul conferinţei va fi făcută o evaluare a lucrării pastorale misionare ortodoxe cu ajutorul mediei digitale. De asemenea, va fi propusă o idee, dar în acelaşi timp şi mai multe jaloane care vor face ca în viitor utilizarea mediei digitale, respectiv, a internetului, să fie folosită mai activ şi mai eficace în răspândirea cuvântului Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos”, a precizat PS Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

În prima zi a Conferinţei au fost prezentate mesajele Întâistătătorilor de Biserici, printre care şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat: „O comunicare mai amplă pentru o dimensiune mai dinamică”.

„Ne aflăm deja la jumătatea lucrărilor conferinţei. Prima zi, 7 mai, a fost foarte bogată, cred că s-au prezentat aproape 20 de comunicări, toate au fost foarte interesante şi desigur în prima zi a lucrărilor au fost prezentate cuvintele din partea Întâistătătorilor de Biserici. Conferinţa se desfăşoară sub egida Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului şi a fost citit mesajul Sanctităţii Sale, apoi mesaje din partea celorlalţi Întâistătători de Bisericii Autocefale, a fost citit şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României şi a fost deosebit de apreciat prin bogăţia ideilor şi bineînţeles prin implicarea în realitatea directă pastorală”, a explicat Pr. Cons. Nicolae Dascălu, coordonatorul Centrului de Presă „Basilica”.

Vinerea aceasta, în cadrul Conferinţei, au susţinut prezentări mai mulţi specialişti.

Printre alte probleme abordate în cadrul Conferinţei s-au numărat aspectele generate de folosirea pseudonimelor în reţelele de socializare precum şi necesitatea realizării unei biblioteci digitale. Prezentările, la care sunt înscrişi un număr de 75 de vorbitori, sunt urmate şi de discuţii constructive, care au ca scop ajungerea la o strategie comună de abordare.

Comentarii Facebook


Știri recente