Conferinţă despre educaţia tinerilor, la Bacău

Educația tinerei generații în timpurile de azi a constituit subiectul principal al conferinței pe care părintele prof. univ. dr. Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași, a susținut-o marţi, 26 ianuarie 2016, la sediul Protopopiatului Bacău.

Problematica educației copiilor, concepte și concepții noi privind metodele psihologice și psihopedagogice de comunicare cu tinerii, toate acestea corelate cu învățătura sfinților Părinți ai Bisericii noastre, în mod special Sfântul Ioan Gură de Aur, au fost prezentate de părintele prof. univ. dr. Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași, preoților băcăuani în cadrul conferinței susținute la Protopopiatul Bacău.

Întâlnirea, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în contextul”Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, a constituit un veritabil curs de spiritualitate creștină prin perspectiva noilor cercetări în domeniul psihologiei, care vin să confirme rolul pe care credința, dragostea și rugăciunea le au în viața omului. Din prezentările părintelui Cristinel Teşu n-au lipsit nici referințele la locul și rolul pe care tehnologia modernă le are în viațatinerilor în general, și a copiilor în mod special, precum și la provocările la care părinții trupești și duhovnicești trebuie să le facă față în aceste condiții pentru a ține aproape de Biserică tânăra generație.

Delegat din partea ierarhului la acest eveniment a fost preotul Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Centrului Eparhial de la Roman, moderatorul conferinței fiind preotul protopop Costică Busuioc care, în cuvântul său, a mulțumit distinsului profesor universitar pentru prezența în mijlocul clerului băcăuan, acest festin duhovnicesc constituind o bucurie pentru toți slujitorii sfintelor altare din această protoierie.

Comentarii Facebook


Știri recente