Conferinţă despre educaţia religios-morală, la Arad

Preoții din Cercul pastoral din orașul Arad s-au întrunit la consfătuirea lunară în ziua de 24 mai 2016, la paraclisul noii biserici a Parohiei Arad-Șega II, după cum ne-a precizat Pr. Filip Albu.

Tematica abordată a vizat preocuparea Bisericii pentru susținerea și promovarea educației religioase în școală și prin cateheza bisericească, urmându-se astfel propunerea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ce a dedicat anul acesta omagial activității didactice a Bisericii.

Astfel, conferința intitulată Educația religios-morală. Importanța orei de religie, a fost susținută de Pr. Radu Bocșa, preot slujitor la biserica gazdă. Părintele a prezentat câteva accente interesante legate de tematica abordată, evocând exemplele de bună practică desfășurate la această parohie: conclucrarea permanentă dintre preoții parohiei și profesorii de religie din școlile și liceele aflate în arealul parohiei; catehizarea tinerilor prin întâlnirea lunară a Grupului catehetic Schimbarea la Față a Domnului, înființat anul trecut prin grija preotului Filip Albu; angajarea tinerilor în activități sociale de întrajutorare a celor nevoiași din orfelinate și din alte centre locale sau din țară.

La această întâlnire a fost prezentă, din partea profesorilor de religie ai parohiei, doamna Crina Bocșa, cadru didactic la Școala Generală Nicolae Bălcescu, care a dialogat cu preoții prezenți despre aspectele evidnțiate de prezența orei de religie în școală.

Următoarea întâlnire va avea loc la Parohia de pe strada 6 Vânători, în dara de 16 iunie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente