Conferinţă despre avort, la Cluj

Sute de clujeni au fost prezenți miercuri, 18 martie 2015, la conferința susținută de părintele profesor Stelian Tofană, în care s-a discutat despre avort. La evenimentul inițiat de Organizația creștină „Agape” a luat parte și Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei care, în deschidere, i-a îndemnat pe cei prezenți să mediteze la păcatul uciderii, după cum informează radiorenasterea.ro.

„Dumnezeu Însuși, prin cuvântul Său cuprins în Sfânta Scriptură, ne poruncește să nu ucidem. Uciderea e un păcat strigător la cer, ori împotriva cui s-ar comite, și mai ales atunci când e vorba de o ființă lipsită de apărare. Copilașul, din clipa în care s-a zămislit în sânul maicii sale este o ființă vie. Când se face avort, i se ia viața și nu are posibilitatea de a se apăra. Aceasta este o realitate. A doua problemă importantă este cea legată de îmbătrânirea evidentă a națiunii noastre. Și nu numai a națiunii noastre, ci și a tuturor popoarelor creștine din Europa, iar lucrul acesta nu-l dorește Dumnezeu. De aceea, ori de câte ori am prilejul să mă adresez tinerilor, și la cununii și la botezuri, le fac un îndemn, să primească binecuvântarea cerului și să aducă pe lume măcar câte trei copilași”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Toți creștinii trebuie să apere viața

Conferința a debutat la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din oraș, unde perspectiva biblică asupra avortului a fost prezentată în detaliu de părintele Stelian Tofană, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. „Avortul este o temă pe care am pregătit-o pentru cei care sunt angajați în slujba vieții” a declarat părintele Tofană adăugând că „ceea ce trebuie să facem toți creștinii este să apărăm viața, pentru că nu noi suntem stăpânii vieții, ci Dumnezeu este Stăpânul vieții. Sfânta Scriptură ne spune lămurit acest lucru, anume că Dumnezeu l-a creat pe om, Dumnezeu l-a plămădit pe om și toți termenii biblici arată că e vorba de o acțiune specială a lui Dumnezeu. Toți creștinii trebuie să ne angajăm în apărarea vieții, pentru că o societate e clădită pe viață și nu pe moarte”.

Avortul poate duce la cancer

Alături de părintele Stelian Tofană a fost prezent medicul specialist psihiatru Loredana Lar, care a vorbit despre consecințele pe care le poate avea avortul în viața mamei și a familiei. „Omul nu devine om, el este om din momentul concepției, indiferent de stadiul de dezvoltare. De aceea orice întrerupere de sarcină este o întrerupere a unei vieți omenești. Chiar dacă se desfășoară în condiții legale, în cabinete medicale, cu igienă și tehnologie performantă, avortul nu este lipsit de consecințe și de complicații medicale. Aș nota o consecință pe termen lung a avortului la cerere, și anume cancerul. Un studiu efectuat în China a arătat legătura strânsă dintre numărul de avorturi efectuate și riscul de cancer la sân”, spune medicul Loredana Lar.

Conferința a fost întregită de un recital de pricesne, susținut de cunoscuta cântăreață Paula Seling care a primit din partea Arhiepiscopiei Clujului o diplomă de aleasă cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente