Conferință dedicată Sfintei Scripturi la Cluj

O nouă conferință din cadrul Dialogurilor TVR, va avea loc astăzi, 26 mai, începând cu ora 19.00, la sediul TVR Cluj, str. Donath, nr. 160. Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, va aborda alături de invitații săi, teme de actualitate și va răspunde întrebărilor participanților. Conferința de astăzi are ca temă Biblia, adevăr sau mit, pornind de la numeroasele mesaje primite de la credincioși în legătură cu relația Bibliei cu viața, cu societatea, cu știința.

„Voi încerca să abordez din perspectivă teologică și nu numai acest subiect. O primă întrebare la care voi răspunde este „Ce este Biblia?”, apoi timpul în care Biblia a fost scrisă, Vechiul Testament și Noul Testament, componența și diferite puncte de vedere divergente între specialiști și confesiuni. Mă voi opri apoi, la solicitatea multor oameni, asupra textului, răspunzând la întrebarea „Cât de aproape este textul Bibliei de astăzi de cel original?”. Nu voi trece cu vederea o problemă foarte importantă, și anume Biblia și omul modern, cauzele nerodirii Cuvântului lui Dumnezeu într-o lume secularizată. Ca de obicei, voi încheia cu un mesaj, o cugetare pentru fiecare dintre noi, având de reflectat până la cealaltă emisiune”, a spus pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană după cum ne informează Radio Renașterea.

Potrivit părintelui profesor Stelian Tofană, tema Bibliei va fi spațiul a cel puțin două emisiuni, urmând ca ulterior să abordeze subiecte precum raportul dintre viață și moarte, problema sinuciderii, un dialog pe tema transplantului de organe, a abordării bolnavilor pe patul de moarte, relația Biserică – societate, impactul Bisericii în societatea de astăzi și probleme legate de colaborarea Bisericii cu știința.

Proiectul „Dialogurile TVR” a debutat în luna martie a acestui an, desfășurându-se lunar, în fiecare ultimă zi de joi, pe parcursul unui an.

Intrarea este liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente