Conferinţă dedicată Sfântului şi Marelui Sinod la Roma

La Centrul Pro Unione din Roma, Italia, a avut loc miercuri, 15 iunie 2016, conferinţa cu tema: Document of the Great and the Holy Orthodox Council, informează site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

În cadrul evenimentului au susţinut comunicări: doamna dr. Tamara Grzdelidze – Ambasador al Republicii Georgia, Dl. Bogdan Tătaru Cazaban – Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, dr. Dimitrios Keramidas (Biserica Ortodoxă Greacă), Nicos Giorgios Papachristou (Patriarhia Ecumenică). La eveniment au fost prezenţi numeroși ambasadori, profesori de la diferitele Universități Pontificale din Roma, precum și de la Universități de Teologie din Europa și din America.

Toți cei prezenţi au subliniat dificultățile care stau în fața acestui Sinod Panortodox, dar în același timp și-au exprimat speranța că el va reprezenta un moment istoric pentru unitatea întregii Bisericii Ortodoxe.

Din partea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei a participat părintele Gheorghe Militaru – Consilier pentru Relații Publice al EORI.

dSfântul şi Marele Sinod se desfăşoară în perioada 16 – 27 iunie la Academia Ortodoxă din Creta. Mai multe informaţii legate de acest eveniment găsiţi aici.

 

Comentarii Facebook


Știri recente