Conferință de toamnă în Protopopiatul Lipova, jud. Arad

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat luni, 10 octombrie 2016, la conferința de toamnă a preoților din Protopopiatului Lipova. Evenimentul a avut loc  la Biserica Sfântul Prorooc Ilie Tesviteanul de la Sfânta Mănăstire Feredeu, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

În deschiderea ședinței a fost oficiată o slujbă de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți.

La ședință au particiat părintele Blaj Mihai Octavian, Consilier Economic al Arhiepiscopiei Aradului, părintele Trif  Adorian de la parohia Galşa, părintele Radeş Mihai Dorel de la parohia Mîsca, şi părintele Doca Leonardo Aurel de la parohia Pîncota.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța istorică a locului unde a avut loc ședința.

Locul în care ne aflăm, acela al Podgoriei Aradului, este cetatea Sfîntului Mitropolit Sava Brancovici, care a fost aproape contemporan cu Sfântul Ierharh Martir Antim Ivireanul, mărturisitor în credinţă şi devotament faţă de Biserică şi popor. Anul omagial al Sfîntului Ierarh Martir Antim Ivireanul are o tematică foarte vastă pe care o putem privii şi incadra în unele sărbători cu caracter civil ca de exemplu comemorarea centenarului intrării în primul război mondial al României, întalnirea tineretului creştin ortodox din lume care a avut loc la Bucureşti. Se cunoaşte aşadar importanţa maximă a tineretului pentru viaţa planetei şi viitorul ei, a spus Înaltpreasfinția Sa.

După cuvântul Arhiepiscopul Aradului, au susținut lucrări următorii preoți: părintele Doca Leonardo Aurel de la parohia Pîncota, părintele Radeş Mihai Dorel, parohia Mîsca, părintele Trif Adorian Lucian, parohia Galşa, părintele Ardeuan Florin Dan, parohia Chesinţ, și părintele Ungureanu Cristian, parohia Zăbalţ.

În încheierea conferinţei, părintele protopop a mulţumit Arhiepiscopului Aradului pentru prezenţa la lucrările conferinţei.

Comentarii Facebook


Știri recente