Conferinţa cu tema „Pregătirea tinerilor pentru viața de familie”

Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) – Filiala Sector 2 Bucureşti a organizat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 15.00, la biserica Icoanei, conferinţa cu tema „Pregătirea tinerilor pentru viața de familie”, susţinută de părintele profesor Constantin Coman. La acest eveniment, care s-a desfășurat în cadrul programului catehetic Tineri in Areopag, au participat peste 200 de tineri în frunte cu părintele protopop Ion Popescu și părintele diacon Ciprian Tudor, președinte LTCOR – Filiala Sector 2 Bucureşti, precum și diaconul Cătălin Robu și doamna Ileana Gaiță, vicepresedinți LTCOR – Filiala Sector 2 Bucureşti, după cum aflăm de la BIROUL DE PRESA AL LTCOR – FILIALA SECTOR 2 BUCUREŞTI.

Părintele profesor Constantin Coman și-a susținut prezentarea pornind de la premiza că iubirea se concretizează prin însoțire, în opinia acestuia la baza reușitei întemeierii familiei creștine aflându-se împlinirea persoanei, axată pe o temeinică cunoaștere de sine. Celor prezenți li s-a explicat că ”întrucât traversăm o dramatică criză a familiei, cauzată de ideologiile vremii, cultura nivelatoare dominantă și de confuzia generală ce domnește în lume, tinerii creștini sunt chemați ca să-și cultive prin înfrânare stăpânirea de sine”. Celor cărora acest exercițiu duhovnicesc li se pare însă prea greu, le-a fost sugerată ca soluție de compromis ”o minimală înțelegere reciprocă în care atât bărbatul, cât și femeia fac efortul comun de a-și recunoaște cu smerenie și sinceritate propriile lor neputințe”

Cea de a doua întâlnire a LTCOR – Filiala Sector 2 Capitală s-a încheiat cu apelul părintelui protopop Ion Popescu ca tinerii membri să fie prezenți și să susțină ”joi, 29 ianuarie 2015, între orele 8.00-13.00, acţiunea umanitară din cadrul campaniei Patriarhiei Române „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, organizată de Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) – Filiala Sector 2 Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Bucuria Ajutorului, cu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Transfuzii Sanguine al Municipiului Bucureşti în Sala de Conferinţe a Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc”. Totodată, părintele protopop a reamintit faptul că această acțiune umanitară va fi precedată miercuri, 28 ianuarie 2015, de la ora 17.00, la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc (str. Iancu Căpitanu, nr. 24, sector 2, Bucureşti), de conferinţa pregătitoare cu tema „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, susţinută de părintele arhimandrit CIPRIAN GRĂDINARU, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente