Conferința cadrelor didactice de Religie şi Teologie din Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de vineri, 13 mai 2016, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a fost gazda conferinței de primăvară dedicată profesorilor de Religie şi Teologie din Episcopia Oradiei, a precizat Pr. Prof. Alin Sonea.

Prima parte a întâlnirii a avut loc în paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana”, unde, începând cu ora 8:00, cadrele didactice au participat la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, săvârșite de către Părintele Prot. Prof. Radu Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Oradiei și directorul Liceului Ortodox, împreună cu Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru Cateheză și cu Părintele Prof. Florin Negruțiu, Inspector școlar pentru disciplina Religie.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie și la slujba Te Deum-ului au fost date de  Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijat de către Părintele Arhid. Prof. Ștefan Lakatos.

După Sfânta Liturghie, cadrele didactice s-au deplasat în sala festivă a liceului, pentru a doua parte a întâlnirii – conferința propriu zisă, unde, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Preacucernicul Părinte Prof. Florin Negruțiu a prezentat referatul cu titlul „Rolul educației religioase a tineretului creștin ortodox”, temă ce se înscrie în contextul proclamării Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

În cuvântul de binecuvântare, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și-a exprimat bucuria de a fi împreună cu profesorii de Religie din Eparhia Oradiei, pe care i-a felicitat pentru munca pe care o depun la catedră și nu numai, îndemnându-i să rămână consecvenți și dedicați vocației pe care o au, în pofida vitregiei vremurilor și a atacurilor perfide care vin asupra Bisericii Ortodoxe Române, convinși fiind că Biserica strămoșească a rezistat întotdeauna în istorie, având o extraordinară capacitate de apărare și de regenerare atunci când a fost prigonită.

Părintele Prot. Prof. Radu Rus a mulțumit Preasfințitului Părinte Sofronie pentru purtarea de grijă față de învățământul religios și față de învățământul teologic de grad preuniversitar și universitar, anunțând, totodată, că în ziua de 28 mai 2016, în Oradea va avea loc o întâlnire a tineretului creștin ortodox, la care vor participa peste 500 de tineri din Eparhia Oradiei, luând parte la un amplu și variat program liturgic, cultural şi educativ, oferit de către Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și cu Consiliul Județean Bihor.

Comentarii Facebook


Știri recente