Concursuri pentru ocuparea a trei posturi didactice, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi

În ultima perioadă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi au avut loc mai multe concursuri pentru ocuparea de posturi didactice, informează “Ziarul Lumina”.

Astfel, domnişoara conferenţiar doctor Carmen-Maria Bolocan de la disciplina catehetică şi practica pedagogică a devenit profesor universitar, iar domnii Iulian-Constantin Damian şi Emilian-Iustinian Roman au ocupat câte un post de lector la disciplina istoria şi filosofia religiilor, respectiv disciplina drept bisericesc şi administraţie parohială.

Mai multe detalii despre concursurile de ocupare a posturilor didactice şi despre procesul de selecţie ne-a oferit părintele prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“: „Facultatea noastră de teologie, ca şi alte facultăţi de la Universitatea «Al. I. Cuza», a avut în această perioadă concursuri pentru ocuparea unor posturi didactice. Astfel, pe data de 26 ianuarie, am avut două astfel de concursuri: cel dintâi pentru un post de profesor, iar un altul pentru un post de lector. Postul de profesor din domeniul filologie a fost ocupat în urma concursului, însă mai urmează o etapă de confirmare din partea consiliului facultăţii şi în final din partea senatului universităţii, de domnişoara conferenţiar doctor Carmen-Maria Bolocan. Postul de lector a fost scos la concurs pentru disciplina istoria şi filosofia religiilor şi a fost ocupat de domnul asistent Iulian-Constantin Damian, în urma susţinerii prelegerii şi a analizei dosarului. În data de 27 ianuarie, a mai avut loc un concurs, tot pentru un post de lector, pentru disciplina drept bisericesc şi administraţie parohială, la care s-a prezentat domnul asistent Emilian-Iustinian Roman, ca cel care de ani de zile a activat în această disciplină şi în care s-a şi specializat cu un doctorat la Roma. Prin urmare, tot în urma unui proces de analiză, acest post a fost ocupat de domnul Emilian-Iustinian Roman. Prin organizarea acestor concursuri, s-a consolidat mai bine activitatea academică a facultăţii noastre, pentru că un lector, de pildă, are dreptul de a preda şi la cursurile de master; or, noi am urmărit pe de o parte întărirea disciplinelor respective şi aducerea unei noi perspective şi masteratelor, iar pe de altă parte recunoaşterea activităţii didactice, de cercetare şi de implicare în problemele studenţilor şi a facultăţii a candidaţilor“.

Comentarii Facebook


Știri recente